A = Aamiainen – päivän tärkein ateria! Muista syödä joka aamu maittava ja ravintorikas aamiainen rauhassa ja nautinnolla, ilman kiirettä. Aamupalan avulla jaksat hyvin seuraavaan ateriaan ja pysyt energisenä!
B = Banaanista energiaa! Banaani on loistava välipala ja erinomainen kuidun, C-vitamiinin, kaliumin, B6-vitamiinin sekä mangaanin lähde.
C = C-vitamiinia kehoosi päivittäin! Käytä C-vitamiinilähteinä marjoja, kasviksia ja hedelmiä.
  D = D-vitamiinia joka päivä! D-vitamiini on tärkeä vitamiini, joka esimerkiksi turvaa luulle tärkeiden rakennusaineiden riittävän saannin, edistää kalsiumin imeytymistä ja vähentää infektiosairauksien riskiä. Kala, muna ja broileri sekä aurinko ovat erinomaisia D-vitamiinin lähteitä.
E = Elinvoimaa luonnosta! Liiku viikottain jossain luonnon helmassa ja kerää talteen luonnosta tuleva energia ja hyvä olo. Lähde liikkumaan ja huomaat mahtavan olon kotiin palatessasi ja pian et voi olla enää menemättä luonnon läheisyyteen.
F = Fyysinen hyvinvointi! Fyysinen hyvinvointi vaikuttaa yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Fyysinen hyvinvointi muodostuu fyysisestä suorituskyvystä, terveydentilasta ja elintavoista. Muista siis liikkua säännöllisesti, nuku tarpeeksi ja syö 3-4 tunnin välein.
G = Go for it! Mitä tahansa teetkin, tee se hyvillä mielin, itseesi uskoen ja elämästä nauttien! Olet ainutlaatuinen ja upea persoona, ole ylpeä itsestäsi juuri sellaisena kuin olet.
H = Helli itseäsi ja läheisiäsi säännöllisin väliajoin! Koskaan et voi hemmotella itseäsi tai läheisiäsi liikaa. Arjen keskellä jokainen tarvitsee hemmotteluhetken tietyin väliajoin.
I = Iloitse ja nauti joka päivä arjen pienistä ja suurista ihmeistä! Haistele, kokeile, maistele, nauti luonnon ihmeistä, pysähdy kuuntelemaan ja huomaamaan ympärilläsi olevat kauniit ja iloitsemisen arvoiset asiat.
J = Juo vettä tarpeeksi! Vesi kohentaa oloa ja vireystasoa ja parantaa jaksamistasi päivittäin. Vesi edistää ruuansulatusta, ravintoaineiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Juo vettä 1,5-2 litraa pitkin päivää. Veden avulla pystyt myös säännöstelemään ruokahalujasi, kokeile ja huomaa ero!
K = Kehon kunnioitus ja arvostus! Kuuntele kehosi merkkejä, kehosi on aina viisampi kuin ihminen itse. Toimi aina kehosi pyytämällä tavalla ja yritä olla rasittamatta kehoasi liikaa. Mieti miten voit muuttaa omaa hyvinvointiasi, jotta kehosi ja mielesi voi hyvin?
L = Liikuta itseäsi joka viikko! Liikunnalla on kiistaton vaikutus ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Liikunta pidentää elinikää ja antaa suojaa useita yleisiä pitkäaikaissairauksia vastaan. On sanottu, että tunti liikuntaa lisää tunnilla elinikää.
M = Muista magnesium! Magnesium muun muassa antaa lihas- ja sydänsoluille energiaa, lisää fyysistä suorituskykyä, ehkäisee valtimonkovetustautia ja sydän- ja aivoinfarkteja ja paljon muuta. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat täysjyvävilja, kasvikset, kala ja liha.
N = Nuku riittävästi! Ihmisen aivot ja elimistö palautuvat työstä ja rasituksesta ainoastaan riittävän unen avulla. Riittävä uni on ihmiselle välttämätön niin fyysisen kuin psyykkisen terveyden kannalta. Nukkuessa aivot lepäävät, mutta alitajunta tekee töitä.
O = Ole aktiivinen ja nauti elämästä! Aktiivisuus pitää kehosi ja aivojesi virkeystasoa sopivalla tasolla. Ole oma itsesi ja nauti itsestäsi juuri sellaisena kuin olet.
P = Päivän aikataulu, rakenna päivääsi selkeä rytmi! Välillä on kiire, mutta se ei saa olla jatkuvaa. Pidä tarvittaessa muutaman minuutin ”hengähdystauko” vain itsellesi ja jatka sitten taas matkaa. Olo on heti erilainen.
Q = Quit diets! Lopeta pikadieetit! Valitettava totuus on se, että pikavoittoja ei ole. Pysyvä painon pudottaminen tapahtuu elämäntapoja muuttamalla, hitaasti, mutta varmasti ja mikä parasta ilmaiseksi.
R = Rentoudu, lepää ja lomaile riittävästi! Jokainen rytmittää elämäänsä omaan yksilölliseen tapaansa. Lepo on merkittävä tekijä yksilön hyvinvoinnin kannalta. Lepotilassa elimistö toipuu niistä muutoksista, joita rasitus on sille aiheuttanut.
S = Syö hyvin ja terveellisesti! Terveellinen ruokavalio koostuu monipuolisista, säännöllisistä aterioista. Terveyden kannalta on olennaista rakentaa ateriat sopivassa suhteessa elimistön tarvitsemista ainesosista.
T = Tee töitä nautinnolla, mutta muista myös levon merkitys. Työn ja toiminnan vastapainoksi tarvitaan lepoa ja löhöilyä - myös valveillaoloaikana. Jokaisen tekee hyvää oppia rentoutumaan ilman huonoa omatuntoa.
U = Usko itseesi, kykyihisi ja voimavaroihisi! Mitä enemmän uskoo itseensä, sitä helpompaa on muutoksen tekeminen. Muista motivoida itseäsi! Ajattele joka päivä, miltä näytät ja millainen olosi on sitten, kun olet saavuttanut tavoitteesi. Ja sitten vain eteenpäin kohti uusia muutoksen tuulia.
V = Vietä aikaa säännöllisesti läheisten ja ystävien kanssa! Jaettu ilo kaksinkertaistuu ja suru puolittuu. Tarvitsemme toisiamme, toimivat ihmissuhteet ovat olennainen osa henkistä hyvinvointiamme.
X = x toistot liikuntakerroissa! Liiku säännöllisesti, vaihda lajeja ja mieti viikoittain, oletko mielestäsi liikkunut tarpeeksi. Lähde liikkeelle ja elä terveemmin. Liiku, nauti ja voi hyvin.
Y = Ylläpidä vastustuskykyäsi! Järkevä syöminen, säännöllinen liikunta sekä lepohetket ovat avaimet hyvinvointiisi. Myös riittävä hyvän rasvan ja suojaravintoaineiden saanti tehostaa vastustuskykyä ja vähentää sairastelua.
Z = Zumbaa tai kokeile mielen virkistykseksi jotain uutta lajia, jota et ole ennen kokeillut! Liikuntalajeja on rajattomasti ja varmasti löytyy laji, jota et ole ennen kokeillut. Mene, koe, nauti ja ylläty positiivisesti.
Å = Åka någonstans! Lähde jonnekin uuteen paikkaan, jossa et ole aiemmin käynyt, lähelle tai kauemmas. Maailma on täynnä upeita paikkoja, toteuta haaveesi ja lähde sinne missä olet aina halunnut käydä. Olet eri ihminen, kun tulet takaisin.
Ä = Älyllinen hyvinvointi! Millaisia haasteita minulla on ja miten voin kehittää itseäni älyllisesti? On tärkeää, että sinulla on viikoittain jotain uutta mietittävää ja pähkinää purtavaksi.
Ö = Öljyt! Muista syödä viikoittain terveellistä öljyä. Hyviä kasvirasvan lähteitä ovat muun muassa pellavan, seesamin, kurpitsan ja auringonkukan siemenistä saatavat öljyt, pähkinät ja mantelit sekä niistä saatavat öljyt ja rypsi,- ja oliiviöljy. Terveellisen eläinrasvan lähteitä ovat maitotuotteet, kana ja kalkkuna sekä rasvaiset kalat, kuten lohi, makrilli, sardiini ja taimen.

 

ONNEKSI OLKOON! OLET LUKENUT HYVINVOINTIPÖRSSIN AAKKOSET LÄPI. TÄMÄ ON LOISTAVA ALKU MUUTOKSELLE JA UUSILLE ELÄMÄNTAVOILLESI HYVINVOINTISI YLLÄPITÄMISEKSI!

”Kukoistat, kun pyrit elämään itsesi näköistä elämää".

 

Etsi